Anna Tenje (M)
Djurhållningen på Bergkvara gård

M välkomnar utredning om djurplågeri

1:29 min

Moderaterna i Kronobergs län ska i morgon förmiddag ha ett möte med borgmästaren och kommunfullmäktiges ordförande Nils Posse efter de uppgifter som framkommit i vår granskning av djurhållningen på hans gård.

Och ordföranden för moderaterna i länet Anna Tenje vill innan dess inte kommentera de anklagelser som riktats mot Posse om djurplågeri eller det faktum att Nils Posse erkänt han låtit gräva ner döda djur på sina marker, något som är olagligt.

Men hon säger att hon välkomnar de utredningar som nu görs:

– Som sagt så välkomnar vi den polisutredning som nu startat och som ska gå till botten med detta. Sedan får vi ju sätta oss ner och diskutera saker och ting. Men vi drar inga förhastade slutsatser eller fattar beslut i affekt.

Vad händer på mötet imorgon?

– Det har jag inga som helst kommentarer till. Jag kan ju inte sia om framtiden, säger Anna Tenje, ordförande för moderaterna i Kronoberg.

Men ni kommer att ställa frågor till honom då?

– Jag utgår ifrån att vi kommer att ha ett samtal tillsammans där vi ger och tar, säger hon.

Socialdemokraterna om djurhållningen

Charlotta Svanberg (S) tror på ökad segregation om allmännyttan säljs ut. Foto: Ines Micanovic/Sveriges Radio

Socialdemokraterna i Växjö kommer inte att kräva några direkta åtgärder gentemot Växjös borgmästare moderaten Nils Posse, efter de uppgifter som framkommit kring djurhållningen på Bergkvara gård. Men kommunalrådet Charlotta Svanberg tycker anklagelserna är allvarliga.

Tidigare artiklar om djurhållningen på Bergkvara gård

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista