Den här kalven ska enligt tidigare anställda ha fått självdö i hagen.
Djurhållningen på Bergkvara gård

M om Nils Posses djurhållning: ”Återkommer när polisutredningen avslutats”

Moderaterna i Växjö väljer att inte kommentera något ytterligare angående den polisanmälan om djurplågeri som upprättats efter P4 Kronobergs granskning av djurhållningen på Bergkvara gård.

Under torsdagsmorgonen hade ledningen för den moderata gruppen i Växjö ett möte med borgmästaren och kommunfullmäktiges ordförande i Växjö Nils Posse. Frågan gällde den polisanmälan som upprättats om djurplågeri på Posses gård i Bergkvara.

Men det kommer inga kommentarer från moderaternas håll förrän polisutredningen är avslutad.

”Det vore olämpligt att kommentera ärendet under pågående polisutredning. Vi återkommer i ärendet när utredningen är avslutad.”, säger Anna Hultstein, gruppledare för den moderata fullmäktigegruppen i Växjö i ett pressmeddelande.

I samma pressmeddelande skriver Nils Posse att: ”Jag har bjudit in tillsynsmyndigheter till såväl anmäld som oanmäld inspektion och media att göra intervju med mig på gården. Jag har ingenting att dölja. Jag välkomnar polisutredningen. I väntan på att den avslutas har jag inga kommentarer.”

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista