Roland Eiman, kommunchef i Ljungby. Foto: Karin Avenäs/Sveriges Radio
Ljungby

Ljungbys kommunchef: Ny arena i Ljungby nödvändig

1:27 min

En ny arena i Ljungby är helt nödvändig. Det säger i dag Roland Eiman, kommunchef i Ljungby, om planen att bygga ihop Sunnerbohov och Trojahallen till en ny modern ishockeyarena, som också ska kunna användas för konserter och kulturevenemang.

Som vi berättade i går har en projektgrupp nu lagt fram ett förslag för området. Byggkostnaderna för detta beräknas till 82 miljoner kronor. Men det är det värt, för behovet är stort, säger kommunchef Roland Eiman.

-- Vi har ingen större arena för kulturutbud och sådana evenemang och det är viktigt att vi har lokaler för idrotts- och kulturutövande i kommunen. Och gör man ingen ny krävs det ganska stor underhållsarbeten i den gamla arenan som finns, säger Roland Eiman.

Eiman betonar att arenan inte ska bli något stort och avancerat bygge.

– Det här är en ganska modest uppfräschning och ny- och tillbyggnation som vi pratar om. Vi försöker hålla det på en nivå som är rimlig så att man orkar dra runt det.

Förslaget ska nu behandlas av politikerna i Ljungby.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista