Foto: Scanpix Jessica Gow
Kronoberg

14 stulna cyklar hittade efter polisinsats

Kronobergspolisens ungdomsgrupp har under veckan genomfört en insats för att eftersöka stulna cyklar och mopeder. Polisen har genomfört olika trafikkontroller och har bland annat hittat 14 cyklar som bekräftas vara stulna, eller som kan antas vara stulna.

Polisen har genom kontrollerna också upprättat flera hälerianmälningar när det kommer till cyklar och har sex personer misstänkta för dessa.

Insatsen har genomförts i och runt Araby/Dalboområdet i Växjö. I kontrollerna har trafikpolisen medverkat, liksom polisens volontärer samt personal från polisens cykelförråd.

- Vi är självklart nöjda med att vi kunnat beslagta så pass många stulna mopeder och cyklar. Vi kommer fortsätta att hålla koll på olika trafikproblem för att tryggheten runt Araby/ Dalbo, med utgång från trygghetsundersökningarna. Det är viktigt att boende i olika områden skall kunna känna sig trygga när de vistas utomhus vid exempelvis en promenad på en gångväg, säger närpolischefen i Växjö Jan Ottosson i en kommentar på polisens hemsida.

Resultatet efter tre dagars arbete:

Kontrollerade cyklar: 172

Hälerianmälningar (cyklar): 6 (misstänkta personer)

Upphittade cyklar som kan antas vara stulna eller bekräftade stulna: 14

Kontrollerade mopeder: 27

Anträffat stulna mopeder/mc i området: 6

Olovlig körning: 6

Trimmade mopeder: 2

Hastighetsöverträdelser: 22

Ej betald fordonsskatt: 3

Framfört moped utan hjälm: 1

Brukande av falsk urkund: 1

Flygande inspektion: 8

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".