Fotboll

Österspelare tror på Sverige i kväll

3:19 min

I kväll spelar Sverige mot Irland i vad som är en riktig ödesmatch i kvalet mot VM i Brasilien 2014. En batalj som Sverige kommer att gå segrande ur, menar Öster IFs målvakt Joakim Wulff.

Det blir en tuff nöt att knäcka för landslaget faktiskt. Men dock fullt möjlig. 2-1, skulle jag gissa att Sverige vinner med, säger Joakim Wulff som hoppas att en annan spelare i Allsvenskan blir en av målskyttarna.

– Det hade varit kul om det blir Anders Svensson.. och Zlatan.

Hur viktig är Zlatan för det svenska landslaget?

– Han är ju oerhört viktig. Han är viktig för alla lag han spelar i. Men för landslaget är han ju absolut den viktigaste. Får han det att fungera rätt så har vi mycket vunnet.

Ungefär som du varit för Öster de senaste matcherna?

– Ja, fast vi ska väl inte jämföra mig med Zlatan riktigt, säger Joakim Wulff.

Hur bra koll har du på Irland?

– Faktiskt inte någon koll alls. De har väl några spelare som är namnkunniga. Duff och O'Shea. Sedan vet jag inte riktigt om det är några toppspelare mer som man borde känna till.

"Försvarsspelet har inte sett så bra ut"

Även mittbacken Mario Vasilj tror på svensk seger.  

– Tror på seger som alltid. Men det är en tuff match och man lyckades inte slå de hemma. Men jag tror ändå det blir seger med 2-1. Zlatan gör ett och sedan gör Elmander ett också, säger Mario Vasilj.

– Viktigast är att få ihop försvarsspelet. Det har inte sett så jättebra ut nu de senaste matcherna. Annars tycker jag de nya som spelat gjort det bra. Jag ser nog helst Per Nilsson tillsammans med Andreas Granqvist. Nu är väl han kanske avstängd? Någon är ju avstängd i alla fall.

"Känns öppet"

Patrik Bojent, vänsterback i Öster, tycker även han att försvarsspelet är den viktigaste pusselbiten för Sverige i kväll.

– Det känns öppet. Sverige har haft lite bekymmer med skador och spelare som inte riktigt är i form, säger Bojent och fortsätter: 

– Viktigast är att få ihop försvarsspelet så att det fungerar. Få ihop mittfält och backlinje och målvakt så att det är kompakt och bra. Sedan har vi Zlatan och offensiva spelare som kommer att skapa chanser. Så det viktigaste är att få ihop försvarsspelet så vi inte släpper till massa onödiga chanser.

Hur viktig är Zlatan för det svenska landslaget?

– Just nu känns han ju helt avgörande för om Sverige ska lyckas eller inte tycker jag.

Har ni någon liknande figur i Öster som är lika viktig för Öster som Zlatan är för Sverige?

– Nej. Inte alls på samma sätt. Vi har en ganska jämn och stark trupp där alla jobbar stenhårt för varandra. Sedan har det varit olika spelare som klivit fram här under säsongen men ingen som är så starkt lysande, säger Patrik Bojent.

– Jag tror att Sverige vinner med 2-0 och Zlatan gör båda.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista