Bo Ederström, moderat ordförande i barn- och utbildningsnämnden i Ljungby.
LJUNGBY

Inga omedelbara förändringar i scheman med många håltimmar

0:57 min

Eleverna vid Grundvux på Sunnerbrogymnasiet i Ljungby får acceptera att det vissa dagar är flera håltimmar i schemat. Det säger Bo Ederström, moderat ordförande för barn- och utbildningsnämnden i Ljungby.

Vi har tidigare berättat om att elever på vuxenutbildningen vid Sunnerbogymnasiet i Ljungby kan få vänta nästan fem timmar mellan två lektioner.

Bo Ederström, moderat ordförande i barn- och utbildningsnämnden i Ljungby, har gett rektorn på skolan i uppdrag att se över schemat men säger att det är svårt att göra något åt problemet.

– Det är olyckligt att det blir så många håltimmar mitt i veckan men det finns bakomliggande orsaker bakom det hela och det är bland annat att man har en rätt så hög individualisering av undervisningen vilket gör att det kan vara svårt att få ett sammanhängarnde schema säger Bo Ederström och fortsätter:

– Det här handlar om vuxna elever och där förväntar man sig att man tar ansvar för sina studier på ett annat sätt. Det finns en funktion på skolan som kallas för Fokus som kan bistå med hjälp.

Så som du ser det blir det inga förändringar vad gäller schemat?

– Inte omedelbart, nej.

Klicka på ljudklippet för att lyssna på hela intervjun.

KOMMENTERA: Upplever du att antalet håltimmar på din eller dina barns skola är för många och utgör ett problem? Berätta!

"Fem timmars väntan mellan lektionerna inte rimligt"

Jonna Nilsen för partiet Alternativet i Ljungby. Foto: Billy Abraha/ Sveriges Radio

#link=359883#Så länge kan elever på Komvux vid Sunnerbogymnasiet i Ljungby få vänta mellan två lektioner. Och håltimmarna är ett problem tycker Jonna Nilsen, medlem i partiet Alternativet. Denna nyhet gjordes tack vare ett lyssnartips.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista