Yvonne Ekelund med sin häst. Foto: Privat
Distansritt

Yvonne Ekelund: "Hoppas bara ta mig i mål"

"Det gör ju alltid ont att rida 16 mil"
1:13 min

16 mils ridning - det är det som väntar Växjöryttaren Yvonne Ekelund och hästen Baron Grey Star nu när det är dags för EM i distansritt i Tjeckien. På lördag går loppet, men uppladdningen har inte varit den bästa, för i juni bröt Yvonne den ena foten och har rehabtränat sedan dess.

– Det är ju ett frågetecken om jag klarar av det. Jag har ju ridit och tränat bra och har ridit tre-fyra timmar i sträck, men under tävlingen är det ju förväntat att jag ska sitta i sadeln i tio timmar så vi får hålla tummarna och jag har tejpat foten, säger Yvonne Ekelund.

Vad är det som får dig att ändå åka?

– Jag känner att jag har så mycket rutin. Jag vet vad det innebär och vad som krävs. Det gör ju alltid ont att rida 16 mil, det känns ju ändå, men jag tror att jag kan gå mycket på rutin.

Vad har du för målsättning?

– Ja, målsättningen har ju sänkts betydligt. Nu är den faktiskt bara att ta mig runt och klara de här 16 milen. Jag vill ha en hastighet så att jag rider på 10 timmar sedan vad det räcker till i resultatlistan det vet jag inte. Någonstans i mitten av startfältet kommer jag väl att hamna om jag tar mig runt.

Detta är ditt sjätte mästerskap, hur känns det att ha en målsättning att bara ta sig i mål?

– Det är lite trist, väldigt trist, men man måste vara realistisk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".