Växjö kommun tar över Skogslekens förskola. Foto: Sandra Douglasdotter/Sveriges Radio
Växjö

Skogslekens förskola tas över av kommunen

Växjö kommun förlänger inte sitt avtal med privata Skogslekens förskola i Sandsbro. Då kommunen inte enligt lag får subventionera skolan med en miljon om året föreslår Skol- och barnomsorgsnämnden att skolan, när avtalet går ut i juli nästa år, ska övergå att bedrivas i kommunal regi.

Kommunens intention är att fortsätta driva verksamheten så att det inte påverkar barn och föräldrar.

En ny förskolechef kommer rekryteras i samband med övergången och personalen får också möjlighet att följa med till den nya arbetsgivaren. Kommunen.

Det var 2009 som skol-och barnomsorgsförvaltningen beslutade att lägga ut driften för förskolan på entreprenad. Avtalstiden var fyra år med ytterligare ett års förläggning. Förskolan Skogsleken AB startade sin verksamhet den 1 augusti 2010.

– Övergången kommer att ske i sambandförstånd mellan ägarna och skol-och barnomsorgsförvaltningen, säger ordföranden för skol- och barnomsorgsnämnden, Stefan Bergström (FP).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista