My Friberg och Isabela Marian. Foto: Dick Kardell/Sveriges Radio
VÄXJÖ

Terminsstarten på Smålandsgymnasiet inte helt problemfri

1:36 min

Det konkursdrabbade John Bauer-gymnasiet i Växjö har startats i ny regi som Smålandsgymnasiet. Eleverna började för tre veckor sedan och terminsstarten har inte varit helt problemfri.

– Det har varit som innan förutom datorerna. Vi går en IT-inriktad linje så kurserna där vi använder datorerna mycket har hakat efter lite men de har löst det med en datasal, säger Jesper Lindström som går teknikprogrammet på Smålandsgymnasiet.

Hur känns det med en datasal?

– Det funkar men är inte optimalt.

De elever vi pratat med ser ganska positivt på hur situationen ser ut nu sedan skolstarten och märker inte så stor skillnad sedan ägarbytet men datorerna är viktiga menar Jesper Lindström, men han vet inte när det kommer vara löst.

– De har sagt att de ska komma, men alla säger olika, säger Jesper Lindström.

Smålandsgymnasiet har sedan start minskat ner antalet lokaler, något som My Friberg som går frisörprogrammet märkt av.

– I går fick vi vara i ett vanligt klassrum istället för salongen. Det känns lite konstigt men sådant man får ta, säger hon.

Rektorn på skolan, Tommy Gravéus, menar att föräldramöten visat att alla är nöjda - lokalproblemen uppstod när de tog emot runt 35 elever de inte räknat med vilket gjort att bland annat en del av matsalen används som bilbliotek och även i en av elevutrymmerna har en ny frisörsalong byggts.

Även datorerna har fått en lösning.

– Tillfälligt har vi gjort i ordning datasalar. Det är en tillfällig lösning, säger Gravéus.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista