Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
1 av 2
Ekologiska ägg kommer från höns som föds upp och sköts med ekologiska metoder. I Gårdsby har hönorna fri tillgång till stora ängar. Foto: Carina Bergqvist/Sveriges Radio Kronoberg
2 av 2
Gänget samlat utanför hönshuset Tobias, Gustavsson, Lotta Alberius, Christer och Maria Jonasson är nominerade till "Årets satsning på närproducerad mat". Foto: Carina Bergqvist/Sveriges Radio Kronoberg
Förmiddag i P4

Lokalt matkasseföretag nominerad

Maten packas på gården
2:41 min

Matkasseföretaget Familyfood är nominerade till dagligvarugalan som hålls i Stockholm på torsdag den 12 september. Där är företaget ett av tre nominerade företag i kategorin "Årets satsning på närproducerad mat".

– Priset ska gå till det företaget som bäst tydliggjort varornas usprung genom exponering och marknadsföring, säger ägarna Lotta Alberius och Tobias Gustavsson.

Matkasseföretaget har ett samarbete med äggproducenten Christer och Maria Jonasson som är ägare till 11 000 kacklande höns och jobbar med paketeringen av matkassarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".