Cecilia Andris och Elisabeth Lindén. Foto: Per Brolléus / SR KronobergFoto: Per Brolléus / SR Kronoberg
ÄLMHULT

Mystiska bränder i Älmhult

1:45 min

Flera bränder har inträffat i Älmhults kommun den senaste tiden och Montessoriförskolan är en av platserna som drabbats - där förstörde branden utomhusförrådet helt och hållet. Både cyklar, bollar och leksaker förstördes och barnen har nu ingenting kvar att leka med.

Förskolan får kommunala pengar till att bygga upp förrådet, men inga pengar till att köpa saker och fylla förrådet med.

Cecilia Andris, förskolechef och Elisabeth Lindén, rektor, säger att detta skapar oro bland barn, föräldrar och personal.

– Jag tänker att de som sysslar med detta inte riktigt förstår vad de gör och har inte respekt för värdet heller. Det gör väldigt stor skillnad för oss ute på förskolorna när alla barnens leksaker är borta en dag, säger rektor Elisabeth Lindén.

Föräldrarföreningen anordnar nu en loppis för att få in pengar till lekredskap med mera som har försvunnit i bränderna. De ber nu alla föräldrar att stötta barnen och hjälpa till att samla ihop pengar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista