Gänget samlat utanför hönshuset Tobias Gustavsson, Lotta Alberius, Christer och Maria Jonasson är nominerade till "Årets satsning på närproducerad mat". Foto: Carina Bergqvist/Sveriges Radio Kronoberg
Grådsby

Deras matkassar vann pris

1:58 min

Lotta Alberius och Tobias Gustavsson från Gårdsby vann priset som "Årets satsning på närproducerad mat" på dagligvarugalan i Stockholm igår. Deras närproducerade matkassar skapar både matglädje och bekvämlighet ansåg juryn.

Matkassarna packas hemma hos Lotta Alberius och Tobias Gustavsson i Gårdsby utanfö Växjö. Företagsidéen är att sälja egenpackade matkassar till konsumenter, bland annat innehåller de ägg från de egna 11 000 hönorna på gården.

Och i går fick de alltså pris som "Årets Satsning på närproducerat" på Dagligvarugalan i Stockholm.

Priset tilldelas en "aktör som skapat långsiktighet och flexibilitet åt de lokala producenterna, inspiration, bekvämlighet och matglädje åt konsumenterna och ny väg för lokalproducerad mat att nå middagsbordet genom sina matkassar".

– Detta är ett viktigt pris. Vi kunde inte drömma om att vårt lilla företag ens var nominerat och nu har vi vunnit. Det är fantastiskt, säger Tobias Gustavsson.

 
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista