1 av 2
2 av 2
Kaj Larsson, ordförande IFK Värnamo vill inte ge några kommentarer. Arkivbild, foto: Karin Malmsten/Sveriges Radio
Fotboll

"Spelare i IFK Värnamo erbjöds pengar"

Ikväll spelar IFK Värnamo en viktig match borta mot Gais i Superettan - en match som nu blivit föremål för en polisanmälan.

Spelbolaget Svenska spel har nämligen stoppat allt spel på matchen och det har gjorts en polisanmälan, skriver GP.

– Vi har informerats om att det upprättats en polisanmälan kring den här matchen och eftersom det gör att matchförutsättningarna är lite oklara tog vi beslutet att stoppa spel, säger Svenska spels presschef Johan Tisell till Sveriges Radio.

Vad det innebär vill han inte säga och det är inte Svenska spel som gjort polisanmälan. Istället har man fått information från Svenska fotbollsförbundet.

Enligt polisen i Jönköping har spelare i IFK Värnamo erbjudits pengar.

– Det handlar om att spelare i IFK Värnamo har blivit erbjudna pengar för att påverka matchen och för att få ut egen vinning, säger Jönköpingspolisens presstalesman Tommy Thorngren till Kvällsposten.

Det är oklart vem anmälan gäller men det handlar alltså om matchen Gais - IFK Värnamo.

Hur vanligt är det att ni stoppar spel på det här sättet?

– Det är inte särskilt vanligt, det har hänt ett antal gånger nu sista tiden, även kopplat till de här matcher som var för några veckor sedan. Där lämnade vi själva in en polisanmälan mot ett avvikande spelmönster, men i det här fallet har vi inte tagit emot särskilt mycket spel och det är inte vår anmälan så jag kan inte ge någon ytterligare information, säger Johan Tisell.

IFK Värnamos ordförande Kaj Larsson säger till P4 Jönköping att man lagt locket på och att man inte vill kommentera det överhuvud taget.

Svenska Spel polisanmäler spelmönster på division 2-match

#link=360343#förlorade Ljungby IF med 1-0 mot Malmölaget KSF Prespa Birlik i en match i division 2 Södra Götaland. Nu har Svenska Spel anmält matchen till riksenheten mot korruption. Det är något som inte stämmer med hur folk satsat pengar på matchresultatet enligt dem.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista