Residenset på Stortorget i Växjö. Foto: Lennart Nilsson/Sveriges Radio
Växjö

Sveriges första KRAV-certifierade residens i Växjö

Sverige har fått sitt första KRAV-certifierade residens, och det ligger i Växjö. Det är Länsstyrelsen i Kronoberg som KRAV-certifierat måltiderna i residenset, vilket innebär att det alltid köps in minst 15 ekologiska KRAV-märkta ingredienser till måltiderna.

Landshövding Kristina Alsér är stolt över certifieringen och utmanar nu övriga länsstyrelser att också KRAV-certifiera sina residens. Det innebär också att gästerna tydligt kommer att se vilka ingredienser som är KRAV-märkta.

– Jag är stolt över att Länsstyrelsen är med och drar sitt strå till stacken. Ska vi nå miljömålen och därmed lösa miljöutmaningarna, så måste alla bidra. Jag utmanar därför övriga länsstyrelser att KRAV-certifiera sina residens också, säger Kristina Alsér, Landshövding i Kronobergs län.

KRAV-certifikatet överlämnades av landsbygdsminister Eskil Erlandsson under MAT2013, som pågår i Växjö den 12-14 september. Utöver residenset tilldelades följande företag samma utmärkelse; Teleborgs slott, Öjaby herrgård, Izokaya Moshi och Hennings konditori.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista