Mannen dömdes i Växjö tingrätt. Foto: Martina Svensson/Sveriges Radio
Lessebo

19-åring döms för sexuellt utnyttjande av barn

En 19-årig man döms nu för två fall av sexuellt utnyttjande av barn. I ena fallet hade han sex med en 14-årig flicka som han hade ett förhållande med. Han döms också för misshandel och straffas med skyddstillsyn och samhällstjänst på 160 timmar.

Förra året träffade den då 18-årige mannen från Lessebo kommun en 14-årig flicka på Facebook. De fattade tycke för varandra och blev ett par och hade sex. Efter det gjorde de slut och 18-åringen blev en vecka efter ihop med 14-åringens kompis som var jämngammal. De hade också sex. Men kompisen kom på att 18-åringen fortsatte ha sex med den andra 14-åringen bakom ryggen och konfronterade honom. Då ska han ha tagit ett strypgrepp på henne och satt ett knä i ryggen.

Nu döms han för två fall av sexuellt utnyttjande av barn och misshandel. Mannens straff blir skyddstillsyn med samhällstjänst på 160 timmar. Om fängelse valts som påföljd hade det motsvarat 7 månader.

Mannen som idag är 19 år ska också betala totalt 55 000 kronor i skadestånd till de båda tjejerna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista