Sportreporter Jonatan Bergman, Växjö Lakers Johan Markusson, programledare Per Brolléus, Växjö Lakers Robert Rosén och P4 Kronobergs hockeyexpert Mike Zanier snackade hockey i en hel timme. Foto: Michelle Hallberg/Sveriges Radio
SHL

Markusson: "Synd att folk tror på oss"

49 min

Många tror att Växjö Lakers för första gången kommer nå kvartsfinal i SHL i år. Skellefteås Jimmie Ericsson tror att Lakers kommer bland de sex främsta lagen. Både synd och smickrande, tycker Lakers lagkapten Johan Markusson.  

– Jag tycker det är lite synd att folk börjar tro att vi ska göra det bra, för vi hade tänkt smyga lite under radarn, säger Johan Markusson och skrattar.  

– Men självklart är det väl smickrande att de tror på oss. Det är väl bra betyg för det lilla vi hunnit åstadkomma hittills i år. Så förhoppningsvis stämmer det, men känns lite upp till bevis nu. Det är lätt att snacka men det ska ju genomföras också.

Vad är annorlunda i år jämfört med förra året?

– Sam (Hallam) har fått arbeta genom sin filosofi från första början i värvningsprocessen, som jag antar att han varit delaktig i. Och haft lite mer arbetsro. Det är ju en helt annan typ av coach än vad Janne var. Det kommer nog bli rätt mycket annorlunda, säger Johan Markusson.

I kampen om Småland, mellan HV71 och Växjö Lakers, har Växjö Lakers de senaste säsongerna gått bäst med sex segrar på åtta möten. Ett Växjö-övertag som HV71s lagkapten David Petrasek är medveten om.

– Resultaten är väldigt tydliga. Växjö har plusstatistik på oss och vi ska göra verkligen allt i år för att ändra på det, säger David Petrasek.  

Redan i andra matchen är det dags för ett Smålandsderby. Det första av fem. Vad säger du, Robert Rosén?

Vi har väldigt bra statistik mot just HV. Svårt att sätta fingret på vad just det beror på... Men det svider nog ordentligt där uppe, säger Robert Rosén från Växjö Lakers.  

Taggar ni till mer än dom?

– Det vet jag inte. Dem är nog minst lika taggade. Det är mycket tillfälligheter. Sedan har kanske Växjö varit lite lillebror, förhoppningsvis är det under förändring.

– Man vill visa något. Det är en etableringsfas och man har sin chans att göra något bra av det och att få lite status i övriga Sverige. Vi får hoppas att det fortsätter även i år.

"Växjö har kanske varit lite lillebror", Robert Rosén, Växjö Lakers.

"Känns som HV71 bara satte skridskorna på isen"

P4 Kronobergs hockeyexpert Mike Zanier tror HV71 tagit Växjö Lakers på för dåligt allvar när lagen mötts tidigare.

– Det kändes som HV71 bara satte skridskorna på isen och tänkte: Vi är storebror och vi kommer att plötsligt. Så plötsligt ligger de under efter första perioden, andra perioden och sedan är det slut. Växjö har spelat riktigt bra mot HV71, säger Mike Zanier.  

P4 Kronobergs expert Mike Zanier om Växjös chanser i år:

Jag tror på Växjö och har tippat dem på sjätte plats. Det kommer bli ett fartfyllt lag som kommer göra mål. Växjö hade en tuff säsong förra året, men om det börjar bra i år så kan det bli ketchup-effekten och fortsätta.

Växjöspelarna tippar vem som vinner poängligan:

Johan Markusson: Rhett Rakhshani.

Robert Rosén: Rhett Rakhshani ligger nog väl till. Han eller Simon Hjalmarsson.

Växjöspelarna tippar matchen mot Modo:

Robert Rosén: Matchen slutar 4-1 till oss.

Johan Markusson: Jag tippar aldrig mina egna matcher innan, så jag säger ingenting.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista