Vöikers Albin Sköld håller bollen i seripremiären mot Lagan. Foto Anna Wessman/Sveriges Radio
Innebandy

Oavgjort i Kronobergsderbyt

Lagans Linus Pettersson efter seriepremiären
1:02 min

Fredagen den 13:e var det dags för seriepremiär i innebandyns divison 1 södra. I ett äkta kronobergsderby tog Lagan IBK emot nykomlingarna IBK Vöikers. Matchen slutade 2-2 efter en hårt spelad match.

I första halvlek var det ett högt tempo och gästande Vöikers satte hög press med många fina målchanser. Trotts att det var Vöikers som fick en straff med sig var det Lagan som lyckades gå till periodvila med 1-0 efter ett fint kontringsmål av Henrik Nilsson.

I andra halvlek var det ett lite jämnare spel med flera målchanser åt båda hållen. Men i mitten av perioden kunde Vöikers Emanuel Petäjä kvittera till 1-1. Perioden fortsatte med högt tempo och i slutet av perioden uppstod kalabalik när två mål blev bortdömda inom loppet av fem sekunder.

I tredje fick Lagan in ett tidigt mål genom Linus Pettersson och det var nära att dem fick med sig tre poäng i premiären. Men Vökers fortsatte pressa och i den 17:e spelminuten satte Markus Jovic in 2-2 vilket betydde att båda lagen fick med sig en poäng ifrån kvällens match.

Lagans Linus Pettersson var lite bitter efter matchen.

– Det är ju klart bittert när vi leder med 2-1, så sätter de ett skitmål. Han gör det förvisso bra men det är synd.

Vöikers Markus Jovic jobbade hårt för att hans lag skulle få med sig ett poäng

– Jag sa det, vi måste våga vinna i slutet av matchen och fortsätta skjuta. Man vill ju alltid vinna en premiär, men man vill absolut inte förlora den.  

Anna Wessman

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".