1 av 2
2 av 2
Anders Eldeman. Foto: Stina Gullander/Sveriges Radio
Sveriges Radio

Melodikryssfabriken har STÄNGT

Anders Eldeman om Melodikryssfabriken
4:23 min

Tack för alla fina kryss och hoppas ni haft roligt på sajten.

Melodikrysset som sänds i P4 är ett av Sveriges Radios mest populära program. Varje lördag lyssnar 1,7 miljoner när programledaren Anders Eldeman presenterar veckans kryss. Nu får alla chansen att utmana vänner och bekanta med sina egna kryss på sverigesradio.se/melodikryssfabriken

– Vi hoppas att hela Sverige kommer att vilja skapa kryss!, säger Anders Eldeman som leder det populära Melodikrysset varje lördag.

I Melodikryssfabriken väljer man själv musiken och skriver frågorna – sedan skapas krysset automatiskt. Därefter kan man sprida det för att utmana vänner och bekanta, eller skriva ut det på papper och använda på fredagsfesten. Sajten går att använda på dator, surfplatta och mobil.

– Vi hoppas förstås att hela Sverige kommer vilja skapa kryss, dela kryss och lösa kryss, säger Anders Eldeman som sedan han tog över Melodikrysset skapat nästan 900 kryss.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".