1 av 2
Prisutdelare Carolina Klüft med det vinnande laget i Unga Ekokockar från Stockholms internationella restaurangskola. Fota: Unga Ekokockar
2 av 2
De tävlande från Ryssbygymnasiet, Tommy Nilsson, Adam Rudén och Christoffer Johansson. Foto: Unga Ekokockar.
Växjö

Stockholmslag vann finalen av Unga Ekokockar

Kocklaget från Ryssbygymnasiet i Ljungby kommun, vann inte finalen i tävlingen Unga Ekokockar som avgjordes under matmässan i Växjö under lördagen. Istället gick segern till Stockholms internationella restaurangskola.

Men det var en oerhört jämn tävling och Ryssbys lag var inte långt efter.

– Det är oerhört hög klass på matlagningen och alla i tävlingen är vinnare, säger Ulrika Brydling, vice ordförande i Svenska kockars förening och juryordförande.

Övriga tävlande lag Elof Lindälvs Gymnasium (Kungsbacka), Ölands Gymnasium, Bessemergymnasiet (Sandviken) och Tannbergsskolan (Lycksele).

Vinnarmenyn:
Morot med skum av jordärtskocka samt harsyra
Lamm med blomkål, beta, hasselnötter samt dillsky
Karamelliserat äpple med äppelsorbet, lingon och bränd maräng

Unga Ekokockar riktar sig till elever i restaurangskolans årskurs två och tre där man lagar mat med ekologiska råvaror.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".