ALVESTA

28-åring efterlyst misstänkt för mordförsöket

Hör polisens informationschef om mordförsöket i Alvesta
1:38 min

En 28-årig man är nu efterlyst som misstänkt för det mordförsök som inträffade i Alvesta igår kväll. Det var en 22-årig man som skottskadades i benet i samband med ett bråk utomhus vid Hagagårdsvägen i Alvesta.

Brottsrubriceringen är försök till mord alternativt dråp och polisen har nu anhållit en 28-årig man i sin frånvaro som är misstänkt för skottlossningen. Mannen skadades lindrigt, har opererats under förmiddagen idag och har nu fått lämna sjukhuset.

Det har tidigare förekommit uppgifter om att 22-åringen skjutits med ett luftvapen, men enligt polisen är detta felaktigt. Vad för vapen det rör sig om vill polisen däremot inte uttala sig om i nuläget.

Sköts i låret med "luftpistol"

En 22 årig man med en skottskada tog sig med hjälp av anhöriga igår kväll till Växjö lasarett. Skottet som träffat honom i vänster lår avlossades enligt bulletinen från lasarettet med en luftpistol. Han uppges vara lindrigt skadad och ska opereras senare i dag. Polisen har rubricerat händelsen som ett mordförsök.#text=5646653#

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".