Per Schöldberg, centerpartist, Växjö. Bilden är tagen vid ett annat sammanhang. Foto: Anne Marchal/ Sverigers Radio
Växjö kommun

Förslag om att Växjö ska testa Boverkets nya riktlinjer

Kommunalrådet Per Schöldberg, centerpartist och byggnadsnämndens ordförande folkpartisten Nils Fransson skriver till kommunstyrelsen i Växjö med ett förslag att kommunen ska testa Boverkets nya riktlinjer för att bygga fler bostäder för studenter och ungdomar.

Boverkets förslag innebär minska och bättre använda ytorna i bostaden för att minska produktionskostnaden vilket kan underlätta och stimulera nytt byggande.

Schöldberg och Fransson föreslår att kommunen ska medverka i ett pilotprojekt för att se hur riktlinjerna kan bli i verkligheten.

Skrivelsen väntas antas vid kommunstyrelsens möte på tisdag.

– Vi vill dock inte vänta till eventuella förändringar i regelverk genomförs och att lagstiftningar ändras, utan vi vill redan nu, i demonstrationsform, visa på hur Boverkets intentioner blir i verkligheten. Växjö driver då på utvecklingen, samtidigt som vi får fler bostäder, förklarar Per Schöldberg och Nils Fransson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista