Foto: Jonatan Bergman/P4 Kronoberg.
Hockeyallsvenskan

Härdsmälta för Troja/Ljungby i hemmapremiären

1:29 min

Troja/Ljungby åkte på en rejäl lektion i effektivitet av gästande Asplöven i hemmapremiären av hockeyallsvenskan i Sunnebohov under måndagskvällen. En kollektiv kollaps av hemmalaget i andra perioden ledde till en 0–4-ledning till Asplöven som sedan stod sig till matchens slut.

Troja/Ljungbys hemmapremiär i hockeyallsvenskan hade kunnat sluta bättre. Det fanns många som var förväntansfulla i Sunnerbohov över att hockeysäsongen äntligen kommit till Ljungby. Martin Brenning och hans femåriga dotter Molly var två av dom.

– Ja, äntligen, säger Martin Brenning och skrattar.  

Har du väntat länge?

– Ja..

Som en björn som varit i ide?

– Precis. Det är kul när det kör igång. Roligt när de andra i familjen gillar det också, säger Martin och nickar mot sin femåriga dotter, Molly.

Vilket lag håller du på? 

– Troja.. För att dem är bra, säger Molly Brenning.

Fast den här gången fick Molly, pappa Martin eller någon av dom 1455 andra åskådarna på plats, se ett Troja/Ljungby som var allt annat än bra.

I alla fall inte i den andra perioden där laget stod för en total härdsmälta och släppte in hela fyra puckar bakåt.

En speciellt tung förlust för hemvändande lagkaptenen Johan Andersson vars comeback på hemmais inte riktigt gick som han räknat med.

– Nä, det var väl inte riktigt så vi hade tänkt oss innan matchen. Vi hade bra känsla innan och kom ut hyfsat, men sen spelar.. Jag vet inte..

– Asplöven spelar en bra bortamatch och vi går bort oss en del. Ger oss inte själva chansen riktigt när vi tar alldeles för mycket utvisningar och det straffar sig i längden, säger en märkbart besviken Johan Andersson.

Troja/Ljungby-Asplöven: 0-4 (0-0, 0-4, 0-0)

Målskyttar: 0–1 Emil Lundberg (27.57), 0–2 Martin Hellgren (28.15), 0–3 Gustav Björklund (33:09), 0–4 Tomas Wallgren (34:29).

Skott: 28-28.

Målvakter: Christoffer Bengtsberg, Troja/Ljungby, 85.71 räddningsprocent. Joel Lassinantti, Asplöven, 100 räddningsprocent.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista