INNEBANDY/SSL

Storvretas klubbchef ångrar inte domarhyllningen

1:34 min

Inför gårdagens match i Svenska Superligan i innebandy mellan Storvreta och Växjö hyllades domaren Johan Råsbrink av Storvreta och fick en Storvreta-tröja med sitt namn på – något som bland annat har fått Växjö-tränaren Dennis Mårtensson att gå i taket. Storvretas klubbchef Kim Knudsen tycker man kunde hyllat domaren på annat sätt men ångrar inte att man gav domaren tröjan innan matchen.  

– Jag ångrar inte någonting. Men det klart att det hade kunnat göras på annat sätt, menar Kim Knudsen och fortsätter:

– Men jag måste poängtera att vi inte har gjort det här för att påverka domaren. Vi gör det här som en fin gest. Men det klart att det kunde ha hanterats på ett annat sätt, men jag kan inte säga i efterhand att vi ångrar någonting. Det gör vi inte, eftersom vi inte alls har tänkt de här tankarna, säger Kim Knudsen.

"Är det parodi eller..?"

Växjö-tränaren Dennis Mårtensson sa till Aftonbladet efter matchen igår att han tyckte att domarens objektivitet förstördes i och med att han fick en Storvreta-tröja innan matchen.

Mårtensson tyckte att Växjö fick spela sex mot fem hela matchen, menat att domaren Johan Råsbrink favoriserade Storvreta.

– Jag och min tränarkollega tittade på varandra och menade på: Vad är det som händer? Är det parodi? Eller vad är det frågan om? Men det var det uppenbarligen inte, säger Dennis Mårtensson.

– Efter lineupen ger man en av huvudomarna en matchtröja från Storvreta med hans nummer och efternamn och fullt med sponsorer och liknande. Det klart vi ställer oss frågan: Vad sysslar vi med? Vad sysslar dom med?

"Vittnar om dålig förlorarmentalitet.."

Uttalanden som inte uppskattas av Storvretas klubbchef Kim Knudsen.

– Växjötränaren Dennis Mårtensson reagerar väldigt våldsamt. Jag ifrågasätter starkt om det är nödvändigt. Jag tycker det går över gränsen och tycker mer att det vittnar om en dålig förlorarmentalitet. Jag tycker faktiskt att domaren dömde ganska utmärkt den här matchen, säger Kim Knudsen.

KOMMENTERA: Vad tycker du? Var det fel av Storvreta att ge domaren en Storvreta-tröja innan matchen?