ALVESTA/VÄXJÖ

Återigen kaos på kvällståget sträckan Alvesta - Växjö

1:34 min

Flera söndagar i rad har det varit överfullt  med resenärer och mer eller mindre kaotiskt på kvällståget Alvesta-Växjö. Liknande problem var det också för ett år sedan. Då skulle vissa tåg förses med fler vagnar, men nu är problemen alltså tillbaka.

– Det var kaotiskt och knappt att vi kom ombord på grund av alla människor som skulle åka samma tåg. Sittplats var inte att tänka på och alla fick stå vid de stora dörrarna. Man får vara väldigt glad att tåget inte gjorde någon hastig inbromsning, det är en klar säkerhetsrisk, säger Bodil Aspengren som var en av många resenärer nu i söndags och fortsätter:

– Vi upplevde samma sak förra helgen när vi åkte från Köpenhamn.

Vid den resan var det också så, berättar Bodil Aspengren, att hennes man och ytterligare två personer på grund av trängseln tvingades tillbringa en del av tågresan hopträngda på toaletten.

Vi berättade för ett år sedan om överfulla tågen från Kastrup och att det enligt Veolias trafikchef Mattias Bamerger berodde på en kraftig ökning av antalet resenärer som till kom till Kastrup via charterresor.

Då utlovades flera vagnar på de mest belastade tågen.

– Jag tycker att man måste ha mer plats. Frågan är hur mycket biljetter man kan sälja. Men tågpersonalen ska ha en liten eloge som uttryckt att de framfört önskemål om extra vagnar men inte blivit tillgodosedda, säger Bodil Aspengren.

KOMMENTERA: Har du upplevt problem med kvällståget på sträckan Alvesta-Växjö? Berätta!

Senare i dag får vi höra vad ansvariga på Veolia har att säga. Vi uppdaterar här på webben.