Tennis

Växjö TS tog historisk första hemmaseger

1:40 min

Under onsdagskvällen spelade Växjö TS sin första hemmamatch någonsin i Elitdivisionen för damer. Efter en förlust och en seger på de två inledande bortamatcherna var förväntningarna höga bland publiken inför mötet mot Malmö Bellevue.

Växjös ordförande Åke Magnusson var en av många åskådare på plats i Strandbjörkshallen.

– Det är historiskt i alla avseenden. Spännande på många sätt och alldeles speciellt glada är vi för att det är mycket folk som har mött upp här, som vill se tjejerna, säger Växjö TS ordförande Åke Magnusson.

Ja, det var mycket folk på plats i Strandbjörkshallen under onsdagskvällen. Mellan 100 och 150 personer trängdes uppe på läktaren för att få en skymt av spelet nere på tennisbanorna. En av dom var Cecilia Rinaldo som hejade på sin dotter Kajsa Rinaldo-Persson.

– Det är otroligt mycket folk. Mer än vad jag trodde skulle komma, så det är jättekul. Tennisen i Växjö kanske kommer in i finrummet igen, säger Cecilia Rinaldo. 

Tror du på ett bra år i år?

– Ja, det tror jag alltid!

Medans vi står och tittar vinner din dotter boll efter boll. Jag ska låta dig titta färdigt..

– Mm.. Tack..

Ja, Kajsa Rinaldo-Persson vann boll efter boll och till slut också båda sina två matcher i mötet mot Malmö. Men det var hon inte ensam om. Växjö tog nämligen, kanske lite överraskande, hem segern med 4-2.

En speciell kväll för Växjös tennistjejer som Kajsa Rinaldo-Persson värderar högt.

– Ja, det var jättekul. Och det kom ju mycket folk nu så det var bara kul, säger Kajsa Rinaldo-Persson.

På en skala ett till tio då. Hur nöjd är du med den här dagen?

– En tia!

Jonatan Bergman

Jonatan Bergman. Foto: Emma Kvennberg/P4 Kronoberg.
0470-72 60 50
jonatan.bergman@
sverigesradio.se
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista