Växjö

Anna Tenje kallar Norrgatan för "vägarbetet från helvetet"

1:21 min

Norrgatan i Växjö som nyligen blev klar efter två års grävande, måste nu stängas av för grävarbeten igen.  De utdragna arbetena har bland annat fått näringsidkare att kräva ersättning för förlorade intäkter, något som kommunen inte gått med på. Men efter att det blev klart att det nu måste grävas igen kallar Anna Tenje, ordförande i tekniska nämnden Norrgatan för "vägarbetet från helvetet".

– Sammantaget har det varit så mycket problem men den här uppgrävningen av gatan. Det har varit olika saker som har gått snett, kommunikation som inte har fungerar på bästa sätt och andra som har varit inblandade som inte har gjort det som vi hade hoppats på. Sedan dessutom en jäkla massor med otur, säger Anna Tenje, moderat ordförande i tekniska nämnden.

Du har haft en diskussion med bland andra Anders Öman på Twitter idag där han ifrågasätter kompetensen av de som jobbar på tekniska. Vad säger du om det?

– Det handlar ju inte om det över huvud taget. Sedan är det vissa saker som kan bli betydligt bättre, där jag kan se brister definitivt. Men det har ingenting med den tekniska kompetensen att göra, utan snarare hur vi kommunicerar med varandra mellan kommunala bolag och förvaltningar, och framför allt då näringsidkare och handlarna i stan. Det ska bli betydligt bättre.

Vi har hört i nyheterna tidigare om att de som driver verksamhet eller butik där har krävt en ekonomisk kompensation eftersom de har förlorat massa intäkter. Ser du det på ett annat vis idag än vad du gjorde då?

– Nej, det gör jag inte. Jag kommer inte frångå den principen. Vi kompenserar inte enskilda näringsidkare för grävjobb vi gör i staden.

Och vad notan för allt arbete med Norrgatan kostat kan Anna Tenje inte svara på idag.

Norrgatan får grävas upp igen

Norrgatan i Växjö. Foto: Karin Ernsson/ Sveriges Radio

#link=364634#som nyligen blev klar efter två års grävande, måste nu stängas av för grävarbeten igen. Den här gången är det en spillvattenledning som har grävts av och som nu måste åtgärdas - något som beräknas kosta runt 100 000 kronor.

Elisabeth Anderberg

Elisabeth Anderberg. Foto: Lennart Nilsson/Sveriges Radio
elisabeth.anderberg@
sverigesradio.se

0470-72 60 50
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.