Växjö

Nu är väggtidningen invigd

1:02 min

Nu är den stora väggtidningen, eller Wall:Mag som den heter, invigd på Araby i Växjö. Bakom projektet Wall:Mag står projektgruppen Wallride och medverkar gör bland andra Växjö kommun och P4 Kronoberg.

På väggtidningen, kallad Wall:Mag, kommer man kunna läsa samhällsrelaterade nyheter och tanken är att det ska bli en mötesplats för medborgarna.

Iman Hussein var en av de som var med vid invigningen och hon gillar idén med en väggtidning.

– Jag tycker att det är ett jättebra initiativ. Det bästa är väl att barn har fått vara med och skapa den här väggtidningen, då de har ritat och målat olika gubbar. Sedan tycker jag att det är jättebra att man har information om själva området på väggtidningen.

Hur tror du att den kommer användas?

– Jag hoppas väl att människor läser den, så att de får lite mer information om vad som pågår i området och hur man jobbar här. Sedan är det väl kul att titta på också. Jag kommer självklart läsa väggtidningen och sitta här och vila mig när jag behöver, säger Iman Hussein.

Bakom projektet Wall:Mag står projektgruppen Wallride och medverkar gör bland andra Växjö kommun och P4 Kronoberg.

Gå med i P4 Kronobergs publiknätverk!

Vi på P4 Kronoberg har ett publiknätverk och vi hoppas att du vill gå med! Lite då och då inträffar det nämligen händelser som vi på radion missar att ta upp. Eller där vi har helt fel vinkel. Eller där vi inte pratat med rätt personer. Så för att vi ska bli bättre på att ge dig nyheter som berör dig och din vardag, behöver vi din hjälp. #link=363444#

Dick Kardell

Researcher dick.kardell@sverigesradio.se 
0470-72 60 50

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.