Sportmagasinet/Ishockey

Sportmagasinet den här veckan – med Lakejspecial

18 min

I dagens Sportmagasinet gästas vi av Lakers Lakejers ordförande Johan Eliasson och fokuserar främst på de personer som står på läktarna istället för de på isen – men givetvis blir det annat också. Peter Sundh hissar och dissar de bästa och sämsta spelarna i Växjö så här långt och Johan Markusson berättar varför han ofta har tinnitus efter matcher i Vida Arena.  

– Hemma tycker jag alltid att det är bra publiktryck, säger Växjös lagkapten Johan Markusson och fortsätter.

– Det är sällan att man åker hem och tänker att det varit tyst och lugnt där inne. Och man har ofta tinnitus när man åker hem, spelar ingen roll om det är november, september, mars eller vad det nu är – de är duktiga där hemma, säger Markusson.

Johan Eliasson är ordförande i Växjös officiella supporterklubb Lakers Lakejer. Han och ett hundratal andra supportrar och sponsorer fick privilegiet att åka med laget i flygplan till matchen i Leksand igår.

– Vi hade det lite lyxigt och flög med laget. Det tog en och en halv timme från Växjö till arenan, det var helt okej. Vi var 130 som åkte det planet.

Men det är lyx? Eller är det vanligt att ni flyger till matcher?

– Nä. Det händer väl en gång om året kanske, annars är det buss som gäller.

Och många bussresor blir det. Och långt, därtill. Gårdagens motståndare Leksand, befinner sig exempelvis 53 mil från Växjö. Till en annan SHL-motståndare, Luleå, är det 134 mil.

– Det gäller att ha en bra arbetsgivare och ett jävla intresse så funkar det. Det går att lösa allting.

Vilken är den värsta bortamatchen att åka till? Luleå och de där uppe?

– Ja.. Sverige är ju avlångt så det är lite synd. De längsta resorna längst upp kanske man får ta bara en gång om året. De andra försöker jag åka på allihopa, säger Johan Eliasson.

Peter Sundhs hissar och dissar:

Sundhs hissar:

1 Jani Lajunen: Han tycker jag har varit helt grym. Hade inte riktigt koll på han när han kom hit. En centerspelare som många lag vill ha. Gör mycket poäng framåt och få bakåt.

2 Ryan Lasch: Har varit en kvalitetsspelare.

3 Cory Murphy: Har gjort mycket poäng och sex i plus/minus-statistiken, och det är riktigt, riktigt viktigt.

Sundhs dissar:

1 Colby Armstrong: Vi hade hissat Colby Armstrong till skyarna inför säsongen. Nu är han skadad, men han har ju väldigt mycket kvar att bevisa när han kommer tillbaka. Vi kräver nog mycket, mycket mer av en sådan spelare.

2 Robert Rosén: Tillför ju mycket men jag hade nog högre krav på honom och hade velat att han skulle få dit pucken mycket mer än det han gör. Han har otroligt mycket chanser, det går lite utanför och mitt på målvakten och sådana saker. Bara det börjar rulla in så kommer det nog bli bra, men jag har större krav på honom.

3 Växjös PP: Det är ju kaos. Sam Hallam sa på en föreläsning att man bara försöker skapa kaos – och kaos är det. Man är otroligt duktiga och har mycket puck, men det går för fort. Får man bara ordning på det kan det nog bli riktigt roligt. Man ska nog gå tillbaka till rötterna igen.

Jonatan Bergman

Jonatan Bergman. Foto: Emma Kvennberg/P4 Kronoberg.
0470-72 60 50
jonatan.bergman@
sverigesradio.se
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.