fotboll – playoff till VM

Experten: Hamrén bör få fortsätta

3:38 min

Det blir inget VM i Brasilien för Erik Hamrén och hans Sverige. Portugal vann båda playoff-mötena. Efter besvikelsen kom frågorna om Hamréns framtid som förbundskapten för det svenska landslaget som ett brev på posten.
– Det är inget jag vill ta upp just nu, säger Hamrén till Radiosporten.

Erik Hamréns kontrakt som förbundskapten för Blågult går ut vid årsskiftet. Om det blir någon fortsättning är just nu oklart. Radiosportens expert Richard Henriksson ser ingen anledning till att inte ge Erik Hamrén fortsatt förtroende som förbundskapten.

– Han ska förstås gå till sig själv först och främst och känna om han har motivationen och mer att ge som förbundskapten. Jag tycker inte att det finns någonting i det här misslyckade VM-kvalet som befogar att Hamréns kontrakt inte bör förlängas. Jag tycker att han har gjort det man kan kräva med det här laget.

Enligt Henriksson är det inget i Hamréns ledarskap som gjort att Sverige inte kommer spela VM i Brasilien till sommaren.

– Sverige går inte till VM eftersom Tyskland vinner gruppen och ett Portugal med Cristiano Ronaldo slår ut oss i playoff. Det tycker inte jag är skäl till att börja ropa efter att Sverige ska börja byta förbundskapten.

– En ganska viktig faktor är ju också att Zlatan Ibrahimovic uppenbarligen trivs väldigt bra med Erik Hamrén som förbundskapten. Det är sådana saker som jag tror kan bli ganska avgörande i att Erik Hamrén, om han önskar, får fortsätta, säger Richard Henriksson.