Lammhult

Nytt Folkets hus tar form efter branden

0:59 min

Folkets hus i Lammhult håller på att färdigställas på nytt sedan branden 2011.
– Ny plats och nya lokaler som är mer anpassade efter invånarnas behov, menar Göran Blomman som är teknikansvarig och maskinist på Folkets hus i Lammhult.

– Nu är vi i det nya maskinrummet, där de nya digitala projektorerna och ljudanläggningen ska stå, säger Göran Blomman och kikar ut över biosalen som håller på att ta form.  

Just nu håller man på att fylla väggarna med isolering i de nybyggda lokalerna på Centrumgatan 1 i Lammhult.

Brann ner till grunden

Det var i april för tre år sen som hela förra Folkets hus brann ner till grunden, men nu är tänkt att hela nybyggnationen tillsammans med värdshuset i Lammhult ska bli det nya Folkets hus och stå klart senast i april.

Det är tänkt att man ska kunna ha både filmvisning, men även hyra ut lokalen till födelsedagskalas och bröllop, för de nya biostolarna som kommer att komma på plats kommer vara utfällningsbara efter behov.

Vänt på kronorna

Men det har det varit många olika turer och pengarna har varit en av dem, men med ekonomin ska det gå bra, menar Göran Blomman.

-Vi har vänt och vridit på alla kronor, så det kommer definitivt inte bli några problem, säger Göran Blomman.

Hur skulle du säga att tiden har varit sedan den 3 april, 2011, när branden bröt ut?

-Den har varit både lärorik, omtumlande och väldigt jobbig, säger Göran Blomman som är teknikansvarig på Folkets hus i Lammhult.