Kritik mot att bostadsbolagens pengar går till kommunkassan

3:00 min

Det kommer kritik mot att kommunstyrelsen i Växjö i går beslutade att 34 miljoner ska föras över från de kommunala bostadsbolagens vinster till Nämnden för arbete och välfärd. Mikaela Virkus, en av hyresgästerna på Gamla norr i Växjö tycker att det här är fel.

– Jag lägger gärna mina skattepengar och jag vill ha ett demokratiskt samhälle där man ska ta hand om alla delar i samhället givetvis. Men att ta det i från våra renoveringspengar "vetefanken" om jag tycker om. De måste ju också finnas, men det faller sönder nu. Så nej, jag tycker det är dåligt fördelat.

För över vinster

Det var  igår som kommunsstyresen beslutade att 34 miljonder ska föras över från Växjöbostäder och hanteras av nämnden för arbete och välfärd. Det handlar om pengar till hem och vård för unga och utredningsboende för familjer och utveckling av medborgarkontor i Araby och Teleborg bland annat.

Bakgrunden är en lag som gör det möjligt att föra över medel för integrations- och mångfaldsprojekt från de kommunala bolagens vinster.

Oförskämt

Men Håkan och Britt Svensson som bor i ett av de kommunala bolagens lägenheter i Växjö vill att pengarna istället ska gå till renovering av deras lägenheter.

– Jag tycker det är oförskämt när det behöver renoveras lägenheter, man roffar åt sig pengar från oss hyresgäster hela tiden. Det borde vara ett kommunalt ansvar och finansieras med skattemedel.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista