Förmiddag i P4

"I tragiken ser man också glädjen"

15 min

Efter tre veckor i det katastrofdrabbade Filippinerna är Roger Hammargren från Hovmantorp nu tillbaka i vardagen på Värends Räddningstjänst. Men trots att han har den ofantliga förödelsen på näthinnan är det med värme han minns framför allt mötena med människorna som tog emot omvärldens hjälp.

Roger Hammargren jobbar i vanliga fall på Värends Räddningstjänst, men har vid flera tillfällen varit på FN-uppdrag runt om i världen, bland annat i Pakistan och Östtimor.

Roger åker till länder som drabbats av olika katastrofer, och hjälper helt enkelt till med att bygga upp samhället igen.

När han såg förödelsen på Filippinerna efter tyfonen Hayans framfart tidigare i höstas,så bestämde han sig för att åka dit och hjälpa till.

Sagt och gjort - i tre veckor var han på plats och hjälpte till med att bygga upp den på många ställen totalhavererade miljön i det område som drabbades som allra hårdast.

– Det är väldigt givande att kunna göra det här för folket, det är samma sak var man än kommer. I tragiken ser man glädjen när vi kommer. Att man får hjälpa till att göra en insats är det fantastiska med det här jobbet.

Rogers berättelse från resan till Filippinerna griper tag, inte minst den del som handlar om en man han lärde känna och som han hjälpte med ett elverk.

Klicka på ljudklippet ovan för att lyssna på hela reportaget!