Erika Wahlnemo gästade Förmiddag i P4 för att prata om kakelugnar. Foto: Emma Kvennberg/Sveriges Radio
Publiknätverket

Erika Wahlnemo brinner för kakelugnar

"De är som stilleben"
14 min

Erika Wahlemo intresserar sig för en värmekälla som använts sedan medeltiden - nämligen kakelugnar. Hon går en utbildning i kakelugnsmureri och gästade Förmiddag i P4 för att berätta mer om den klassiska värmekällan som är en del av hel livsstil. 

Erika är med i vårt publiknätverk - läs mer och anmäl dig, du också!

Erika är också intresserad av självhushållning, byggnadsvård och andra ”alternativa sätt att leva”. Intresset för just kakelugnar vaknade när hon tillsammans med andra rev en ugn.

– Det har alltid varit något visst med kakelugnar. De är som stilleben, de säger inte så mycket utan bara står där i ett hörn. När vi fick riva kakelugnen fick man se vad som döljde sig bakom det vackra skalet.

Där var "det svenska rökkanalsystemet". Vad det är hör du i intervjun här ovan! Där hör du också om Erikas andra intressen - självhushållning, byggnadsvård och andra ”alternativa sätt att leva”.

Denna nyhet gjordes tack vare ett lyssnartips. Fler nyheter gjorda tack vare lyssnarna hittar du om du klickar här!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".