Sejouren i Öster blev bara ettårig för Pablo Piñones-Arce. Foto: Mikael Fritzon/TT
Fotboll

Piñones-Arce klar för Hammarby

Pablo Piñones-Arce lämnar Öster för superettankonkurrenten Hammarby. Forwarden har skrivit ett tvåårsavtal med Stockholmsklubben, där hans seniorkarriär tog fart på 2000-talet.

Att Pablo Piñones-Arce var på  väg att lämna Öster var väntat eftersom han inte var närvarande när Öster startade upp sin träning för säsongen. Och nu är det klart att han kommer att möta Öster tillsammans med sin nygamla klubb Hammarby.


– Lika ledsen som jag var när jag lämnade Hammarby, lika glad är jag i dag. Det är ju Hammarby, och klubben är inne i ett spännande projekt som jag tror mycket på. Jag ser väldigt mycket fram emot det här, säger Pablo Piñones-Arce till Hammarbys hemsida.

Pablo Piñones-Arce gjorde nio mål i allsvenskan under sin tid i Öster, en tredjedel av Östers målskörd under säsongen.

– Vi har tagit stor hänsyn till Pablo's privata sociala situation. Vi hade gärna sett att han stannat kvar i Östers IF, men hans situation möjliggör inte de bästa förutsättningarna för det. Lösningen innebär att vi nu lättare kan fokusera på att sätta ihop truppen, och blicka framåt,säger Östers ordförande Sven Johannesson till klubbens hemsida.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".