Delta i diskussionen via webben och sociala medier. Du kan också ringa in! Foto: TT

Lyssnarna om fluordebatten

Här kan du läsa de röster som kommit in hittills via våra sociala medier och hemsidan om fluordebatten.

Vad tror du? Är fluor i barntandkräm skadligt? Hur gör du med dina barn? Kommentera eller ring insändartelefonen 0470-10 400.

Fluor är ett grundämne som finns i det periodiska systemet och som är mkt giftigt. Sedan jag och mina båda små döttrar slutade med fluor för ca två år sedan har våra tänder blivit mkt bättre enligt vår tandläkare. Sluta du med och märk skillnaden. Fluorfri tandkräm finns i hälsokostbutiker.

jag presenterar inte heller någon sanning, men lite alternativ trovärdig läsning - det är inte så självklart att flour är bra. min tandläkare sa såhär: det är inte floret som gör att vi inte får hål, det är vad vi äter som spelar roll (och salivet).

Det här handlar väl helt enkelt om vid vilken ålder kan barn börja med fluortandkräm!! Vi vuxna, no problems.

Att flour är farligt är välkänt. För att sätta den här nyheten i ett sammanhang vore det däför bra om den sattes i ett sammanhang, dvs vilka mängder krävs för att det ska vara farligt. Handlar det om flour i små mängder väger fördelarna tyngre än nackdelarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".