Hockeyallsvenskan

Troja sparkar tränaren

Förlusten i lördags mot Uppsalalaget Almtuna blev droppen. Idag sparkade Troja tränaren Gunnar Leidborg och ny huvudtränare blir engelsmannen Paul Thompson.

Troja gick på måndagseftermiddagen ut med följande information:

"Vi har  kommit fram till att göra en förändring i A-truppen. Paul Thompson ersätter från och med idag Gunnar Leidborg som huvudansvarig coach.

Vi har haft en jobbig period resultatmässigt med många uddamålsförluster. Vårt syfte med förändringen är att få in mer energi i gruppen och successivt förbättra de kvaliteter som krävs för att vinna fler matcher än vad som blivit hittills. Vi har gjort många bra prestationer spelmässigt men det är tabelläget som talar. I beslutet som tagits har styrelse, sportchef och spelarråd varit eniga och Gunnar är arbetsbefriad från och med idag."

Att sparka en tränare är i Troja-Ljungbys historia ytterst ovanligt. Endast en gång i tidigare har en tränare fått sparken under hockeysäsongen. 2003 fick dansken Olaf Eller lämna klubben.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista