Ljungby

Hör sparkade tränaren i Troja

"Det är så klart inget kul"
1:27 min

I går eftermiddag kom beskedet om att Troja Ljungby sparkar sin tränare Gunnar Leidborg. Ny huvudtränare blir den tidigare andretränaren, engelsmannen Paul Thompson. Och Gunnar Leidborg menar att risken att bli utbytt tillhör en tränares vardag.

– Det är ju lite av branschen så att säga att det är så här och vi har haft lite för många uddamålsförluster på slutet. Hade vi haft vinster hade vi inte varit i det här läget.

Blev du förvånad?

– Ja både och. Jag har väl inte känt att det varit något på gång just nu men samtidigt vet man ju hur det fungerar i den här branschen. Efter 25-års arbetserfarenhet så vet man att det kan bli så här.

Men är du inte ledsen?

– Jo, det är så klart inget kul och inget man önskar sig. Det kändes som att vi hade fått ihop ett bra lag så spelmässigt hade vi förbättrat oss. Jag tyckte att det började gå framåt så därför kändes det lite tråkigt, säger Gunnar Leidborg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".