Karl-Petter Thorwaldsson. Foto: Anders Wiklund/TT
Kronoberg

LO Kronoberg vill ha lag om rätt till heltid enligt enkät - men LO-basen tveksam

Hör Karl-Petter Thorwaldsson om resultaten av LO-enkäten
1:17 min

LO-basen Karl-Petter Thorwaldsson är förvånad över vissa av resultaten i den enkät som genomförts bland LO-medlemmar i länet inför hans besök i Kronoberg i dag. Det gäller den mångåriga frågan om att så många som 60 procent av de tillfrågade vill ha lagstiftning om deltidsanställdas rätt till heltid.

Svara på samma enkät som LO-medlemmarna här!

Inför sin landsturné har LO gjort en undersökning bland sina medlemmar som kommer ha stor betydelse i deras valarbete. Och vissa av resultaten är Thorwaldsson förvånad över -  bland annat att så många som 60 procent av de tillfrågade vill ha lagstiftning om deltidsanställdas rätt till heltid.

– Det är överraskande tycker jag. Vi i LO har alltid sagt att det är en fråga för parterna på arbetsmarknaden och jag själv är tveksam, säger Karl-Petter Thorwaldsson.

Karl-Petter Thorwaldsson, med rötterna i Kronobergs län, är också något  förvånad över att stödet från LO-medlemmarna i länet är så stort när det gäller att i valrörelsen driva kampen mot arbetslöshet.

– Där får vi ju stöd av över 90 procent av alla medlemmar och det är ju jättehögt, säger han.

Senare i dag får vi höra mer av Karl-Petter Thorvaldsson - då i debatt med Bo Frank, moderat kommunalråd i Växjö.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".