Peter Wibrån. Foto: Östers IF.
Sportmagasinet

Full rulle för Wibrån och Öster

23 min

Thomsson och Pettersson ut – Björknesjö och Wibrån in. Det blåser nya fläktar på Myresjöhus Arena när en ny tränartrojka nu satt sitt manskap i träning inför vad som Öster hoppas ska bli återkomstens år.

Peter Wibrån tog steget upp till rollen som assisterande tränare inför årets säsong. Ett aktivt arbete, menar han.

– Ja, det full rulle på dagarna. Vi började ju förra veckan och har ju kört rätt många pass första veckan. Har varit väldigt bra fart och väldigt positivt som det brukar vara när man drar igång en ny säsong.

Hur är du som tränare då? Jag tror att den allmänna föreställningen är att du är väldigt hård och kör träningar på grusplanen i shorts och intervaller i Himlabacken?

– Haha. Det är väl positivt om det är så. Men det är väl inte riktigt så det är i verkligheten. "Robban" är en väldigt engagerad tränare och jag kanske är lite mer analytisk i mitt sätt att vara. Tittar först och försöker hitta saker innan jag går in och säger någonting. Jag tror att vi kommer att komplettera varandra bra.

"Vill ha in spelare som vill vara och utvecklas i Öster"

På spelarsidan har många försvunnit från Öster sedan degraderingen. Mest namnkunninga spelarförluster är Johan Persson, Stefan Karlsson, Månz Karlsson och Pablo Pinones-Arce.

Peter Wibrån är inte bara assisterande tränare i Öster. Han är också en av de personer som sitter i Östers sportgrupp – den grupp som ersatte Peter "Kuno" Johansson och sysslar med spelarövergångar.

– För det första hade vi en ganska stor trupp förra året. Men det klart att de har varit med och spelat så vi kommer ju titta på spelare som vi vill försöka få in. Samtidigt tycker jag fortfarande att vi har en ganska bra stomme och trupp, men vi behöver vara ett visst antal i en trupp.

– Det där är ett projekt som pågår hela säsongen och titta på spelare och vilka positioner vi vill ha in. Men vi vill också vara noggranna i den rekryteringen vi ska göra. Spelare som vill vara och utvecklas i Öster. Det kan gå på tre timmar, det kan ta två veckor innan det är på plats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista