Bo Frank, moderat kommunalråd i Växjö och Karl-Petter Thorwaldsson, ordförande för LO. Foto: Sandra Skeppar/ Sveriges Radio
Växjö

LO: Växjö är en utsatt kommun

Hör debatten mellan Karl-Petter Thorwaldsson och Bo Frank
23 min

På sin jobbturné runt om i Sverige åker LO till platser som de beskriver är särskilt utsatta med hög arbetslöshet. Men att just Växjö skulle vara en av de här utsatta platserna håller inte det moderata kommunalrådet Bo Frank med om, som menar att LO och Kommunal  försöker svartmåla Växjö.

I dag LO:s ordförande Karl-Petter Torwaldsson tillsammans med kommunals ordförande ett stopp i Växjö på sin jobbturné i Sverige.

Tanken med jobbturnén är framförallt att besöka orter som är särskilt utsatta med hög arbetslöshet och målet med besöken är att träffa LO-förbundsmedlemmar i stor skala och prata om arbetslöshet, de ökade klyftorna och bristen på välfärd.

Men att turnén väljer att göra ett stopp just i Växjö har retat upp Växjös moderata kommunalråd Bo Frank ordentligt. Han anser att LO och Kommunal försöker svartmåla framgångsrika kommuner som Växjö bara för att de är Alliansstyrda.

Tycker du att Växjö är en kriskommun? Hör av dig på 0470-10400 eller eftermiddag.kronoberg@sverigesradio.se

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".