Trivseln ska bli bättre på de tre gymnasieskolorna Katedralskolan, Kungsmadskolan och Teknikum i Växjö. Foto: Lennart Nilsson/ Sveriges Radio

Trivseln ska bli bättre mellan Växjös gymnasieskolor

För att öka trivseln och samhörigheten elever emellan på de tre gymnasieskolorna Katedralskolan, Kungsmadskolan och Teknikum i Växjö, ska gymnasieförvaltningen ta fram ett koncept för eleverna. Värdeorden Trygghet, Kunskap och Vänskap ska vara ledande.

En projektledare har nu tillsatts för att arbeta med det här som kommer att innebära roliga händelser för gymnasieeleverna men också arbete med elevdemokrati, mångfald samt drogförebyggande arbete. Arbetet ska starta under hösten i år.

– Vi har alltid sagt att skolan inte bara handlar om att inhämta kunskap, det handlar om att ge våra elever möjligheten att växa och utvecklas som individer, därför är detta arbete och koncept en viktig satsning för oss, det säger gymnasienämndens ordförande Rene Jaramillo (KD) i en kommentar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista