Amelia Hall och ledaren Lehek 'Lelle' Ilyes. Foto: Jonatan Bergman/Sveriges Radio.
Boxning

Ljungby jabbar igång inför boxningsfesten

1:34 min

På lördag drar boxningsturneringen Sydsvenska mästerskapen igång i Kungshögshallen i Ljungby. 140 boxare ska mäta sina krafter under två dagar och Lehel 'Lelle' Ilyes hoppas givetvis på att hans adepter ska försvara hemmafärgerna.

– Det händer inte så ofta att de boxas hemma, så nu vill vi vinna. Alla är färdigtränade och i toppform för att vinna den här hemmaturneringen, säger ledaren Lehel 'Lelle' Ilyes.

140 boxare och 40 olika klubbar från olika delar av Sverige ska vara med i tävlingarna. Det är andra gången som Ljungby boxningsklubb arrangerar tävlingen. Senaste gången var för fem år sedan.

16-åriga Amelia Hall är en Sveriges mest lovande unga boxare. Hon känner pressen av att tävla på hemmaplan.

– Klart det sätts lite mer press med tanke på att det är folk här i Ljungby som kommer och kollar. Då känner man att man behöver prestera på topp, säger Amelia Hall.

"Klart man hetsar varandra och gör lite fula miner"

Ljungby ställer upp med sammanlagt fyra boxare i tävlingen.

Förutom sextonåriga löftet Amelia Hall ska även hennes två år yngre syster Amanda Hall vara med och tävla.

Eftersom Amanda är yngre och lättare än Amelia slipper de möta varandra, men systrar som de är har de såklart testat varandra i ringen tidigare.

– Vi brukar i alla fall boxas mot varandra här på klubben under träningarna. Det klart man börjar hetsa varandra och gör lite fula miner eller så, säger Amelia Hall.

Även Valentin Alm och Xacy Meziew ska boxas för Ljungby i helgens tävlingar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista