Växjö

Nedsättande budskap om kvinnliga företagare på Almi-dagen

1:28 min

"Om kvinnor inte är framgångsrika är det deras eget fel - det har inget med samhället att göra". Och "man ska inte ha för många kvinnor som rådgivare i företag". Det var budskapet som de företagare som besökte Almi-dagen i Växjö igår möttes av från en av inspirationsföreläsarna.

Det var inte bara besökare som reagerade starkt på uttalanden utan även Almi, som får statligt stöd för att främja just kvinnors företagande, reagerade. Men ändå ingrep ingen.

– Det är ju inte så den allmänna debatten går, att man inte ska ha kvinnor i styrelser och så vidare, säger Catharina Värendh Boson som är VD för Almi Kronoberg. Och hon blev förvånad över föreläsarens budskap.

– Jag var förvånad och det känns lite snopet för Almis del eftersom vi jobbar oerhört men kvinnors företagande. Men det är svårt att lägga band på en föreläsare som berättar om sitt företag, vi kollar ju inte av exakt vad en person ska säga innan.

Är det inte lite konstigt att ingen ingriper?

– Det var en paneldiskussion och det var begränsat med tid, säger Catharina Värendh Boson som säger att hon samtidigt förstår att man reagerade på detta.

– Det är en lärdom och vi ska diskutera det här internt och se om vi ska göra något åt det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista