Tingsryds klack Gröna Brigaden höll bra liv matchen igenom. Foto: Anna Wessman/Sveriges Radio.
Tingsryd-Vimmerby: 3-2

Oikarinens kanon frälste Tingsryd

1:00 min

Det såg länge mörkt ut för Tingsryd mot Vimmerby i måstemötet i Allettan Södra. Tingsryd låg under med 2-1 i den tredje perioden då man fick spela fem mot tre. Två mål på 47 sekunder vände matchen för Tingsryd som knep en enormt viktig seger.

Matchen började i mörker för Tingsryd som släppte in mål redan efter knapp två minuters spel. Kevin Weiskog gav gästerna ledningen.

Andra perioden började även den med en nyans av svart. Från blålinjen sköt Tobias Jonsson i Vimmerby ett skott, knappt i gångfart. Men en skymd Gustaf Lindvall, målvakt i Tingsryd, tappade in pucken mellan benen.

Lindvall skulle dock komma att spela upp sig efter det och var instrumental i Tingsryds upphämtning som inleddes med att Pontus Netterberg knäppte in 1-2 med ett rappt handledsskott. Lite turligt då han fick pucken efter att Tommi Juntunen brutit klubben och misslyckats med sitt skott.

"Jag tänkte att det måste bli mål"

I tredje perioden fick Tingsryd först ett numerärt överläge, fem mot fyra. Sedan åkte ytterligare en spelare ut i Vimmerby och då var det som upplagt för en vändning. Det tycker i alla fall Tingsryds lagkapten Filip Owesson.

-- Jag tänkte att det måste bli mål. Vi fick ha det ganska länge också, så nu måste den dit tänkte jag. Den gick in till slut där också, säger Owesson.

Jarkko Oikarinen var det som laddade, med klubban nästan uppe i taket, och pangade på ett stenhårt skott längs isen. Vimmerbyrs målvakt Calle Brattenberger chanslös och 2-2.

En styrning av Oscar Holst i det efterföljande fem mot fyra-spelet betydde 3-2, en ledning som Tingsryd försvarade matchen ut. Och ack så viktig, poängterar Filip Owesson.   

– Det känns som att vi har lite bättre go i laget nu, såklart när man vinner. Oerhört viktigt, både tabellmässigt och för moralen i laget. Det kan bli något bra, det här.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista