Spårvägens FK har friidrottsträning på Stockholm Stadion. Barnen på bilden har inget med artikeln att göra. Arkivfoto: Erik G Svensson/TT
Kronoberg

Var fjärde barn upplever sig kränkt inom idrotten

ARKIV: "Det är många killar som mobbas för att de rider"
10 min

Många barn kränks inom idrotten - så många som vart fjärde barn upplever att man blivit kränkt av lagkamrater. Mest utsatta är pojkar inom olika lagidrotter.

Årets Kronobergare, Pierre Davidsson, berättade i fjol i P4 Morgon om hur det är att vara utsatt för mobbning inom idrottsvärlden. Lyssna på intervjun i klippet här intill eller KLICKA HÄR för att läsa mer

I en undersökning som organisationen Friends beställt framgår att taskiga kommentarer vid matcher och träningar är vanligast. Men det förekommer också utfrysningar, knuffar och slag bland barnen.

Årets Kronobergare, Pierre Davidsson, berättade i fjol i P4 Morong om just hur det är att vara utsatt för mobbning inom idrottsvärlden. Lyssna på intervjun i klippet här intill eller KLICKA HÄR för att läsa mer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".