Malin Adell Kind. Foto: Linnéa Olsson/Sveriges Radio
Växjö

Malin Adell Kind får nära halv miljon i avgångsersättning

1:30 min

Drygt 443 000 kronor kan avhoppade centerpartisten Malin Adell Kind kvittera ut i avgångsersättning från Växjö kommun. Beslutet är fattat av partikollegan Per Schöldberg. Det var efter en konflikt med honom som Adell Kind hoppade av politiken.

Per Schöldberg själv säger att han inte tycker att beslutet om avgångsersättning är konstigt utan det följer kommunens regelverk.

– Inom politiken gäller inte det ordinarie regelverket på arbetsmarknaden eftersom politiker inte har samma skyddsnät. Då finns det ett regelsystem utifrån hur gammal man är och andra faktorer som man får utgå ifrån.

– Det måste finnas ett ersättningssystem inom politiken. Vi måste få människor som på rimliga villkor kan ta det ansvar som krävs. Och detta är ett system som vi kommit överens om så jag ser inga konstigheter i detta, säger Per Schöldberg

Fick Malin Adell Kind sparken?

– Malin valde själv i ett brev till fullmäktigegruppen att avsäga sig samtliga sina uppdrag, säger Per Schöldberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista