Foto: Drago Prvulovic/TT
Handbolls-em

Staffan Olsson avslöjar: Här är Polens svagheter

4:16 min

Få stopp på deras skytte och ha tålamod och bra djupledsspel i anfallet. Det är förbundskaptenens segerrecept mot Polen i handbolls-EM.

– Polen är ett väldigt, väldigt bra lag. Tillhör Europatoppen i mina ögon och har bra spelare på varje position, säger förbundskapten Staffan Olsson till Radiosporten.

– Vi har mött varandra i varje mästerskap och kval på senare år känns det som så vi kan varandra väldigt bra.

Vad måste ni särskilt se upp med?

– Det är deras skytte på alla 9-meterspositioner. Bartlomiej Jaszka är den som styr och ställer i deras anfallspel och han är väldigt snabb och teknisk. Men sedan har de ett tungt skytte på ytterniorna som vi brukar få kämpa med.

Ser du några svagheter i det polska laget?

– De är relativt stora och relativt orörliga i försvarsspelet, så har vi bra djupledsspel i anfallet och tålamod, då kommer luckorna. Men de är storvuxna som sagt var, så har vi inte det så blir det tufft, säger Staffan Olsson och tillägger.

– När de inte får träff i skyttet så har de inte mycket annat, de fortsätter och skjuta. Får vi stopp på det kan vi få mycket kontringar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista