Johan Sjöberg. Foto: Roger Bergvik/Sveriges Radio.

Succéfilm om hundraåringen kan bli vinstlott för Johan Sjöberg

1:28 min

Filmen "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann", baserad på växjöfödde Jonas Jonassons bok fick biopublikens pris på guldbaggegalan igår. Och frågan om det är en vinstlott för Möbelrikets VD Johan Sjöberg som är en av finansiärerna bakom filmen.

– Jag fick en förfrågan och tackade jag. Det var väldigt många som ville vara med och satsa pengar och alla fick inte vara med, det var en viss överteckning, säger Johan Sjöberg om bakgrunden till att han satsar pengar i filmen.

Han säger sig inte veta hur mycket han har tjänat på filmen om hundraåringen. 1,2 miljoner personer har redan sett filmen sedan premiären på juldagen. Men trots kassasuccén är det för tidigt att säga att filmen kommer att gå med storvinst.

– Man får beteckna detta med att satsa på film som ett lotteri. Nio av tio lotter är nitlotter och var tionde är vinst. Och det är bara att hoppas att detta är en vinst, säger Johan Sjöberg

Fråga

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista