Växjö

Lärare misstänkt för misshandel av elev frias

Den lärare på en skola i Växjö som stått åtalad för att ha misshandlat en elev frias i dag av Växjö tingsrätt. Enligt tingsrätten står ord mot ord i händelsen, men eftersom elevens berättelse inte får stöd fullt ut ogillas åtalet.

I elevens version av händelsen ska denne tillsammans med en klasskompis ha knackat på till ett klassrum en gång där läraren hade lektion, eftersom de trodde att de skulle ha matematik där. Läraren ska då enligt eleven blivit arg och rusat ut och tagit tag om elevens nacke så pass att den stukats.

Men enligt läraren ska det hela ha handlat om flera störande busknackningar och att hon därför gick ut och tog tag i elevens jacka vid nacken.

Tingsrätten bedömer att eftersom elevens version inte stöds av klasskamraten som såg händelsen och att det inte heller står klart när elevens skada uppkom godtar de lärarens version och ogillar därför åtalet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista