Strömavbrott stänger Bromma flygplats

"Terminalen är öppen men ingen trafik går"
1:04 min

Sedan klockan ett berörs Bromma flygplats av ett strömavbrott. Eftersom man inte lyckats lokalisera felet tvingas man från 16.30 stänga flygplatsen, det innebär att terminalen är öppen men inga flyg kan  lyfta eller landa. 

Problemet upptäcktes vid 13-tiden när den ordinarie strömförsörjningen till Bromma flygplats havererade.

– Vi går på reservkraft, vilket inte innebär problem i nuläget. Men kvartstår det här i eftermiddag blir det problem. Särskilt för resenärerna, säger Klas Nilsson, presschef på Swedavia.

Vad som orsakat felet är ännu okänt. Både på Bromma och hos leverantören Fortum pågår felsökning. Resenärer uppmanas hålla koll på trafikläget via flygplatsens hemsida.

Mellan klockan 17 och 22, när Bromma flygplats stänger, finns ett 30-tal flygningar planerade. Dessa riskerar nu att påverkas.

– Vi har ett högt behov av strömförsörjning. Det är landningsljus, tekniska system och terminalen som behöver vara i sådant skick att det inte avviker från det normala, säger Klas Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".